Sporazum o suradnji Instituta Pilar i Ministarstva demografije i useljeništva, 9. 7. 2024.

Dana 9. srpnja 2024. godine u radnom posjetu Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar bio je ministar demografije i useljeništva u vladi Republike Hrvatske g. Ivan Šipić sa suradnicama. Ministra su primili ravnatelj Instituta prof. dr. sc. Željko Holjevac, pomoćnik ravnatelja za znanstvenoistraživački rad dr. sc. Dražen Živić i voditeljica projekta “Dinamika i izazovi migracije, reemigracije i imigracije u Republici Hrvatskoj”, koji financira Europska unija, dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić. Iz medija

i1
i2

Tom je prigodom između Instituta i Ministarstva potpisan Sporazum o suradnji na temelju kojega će se planirati daljnja suradnja, osobito na planiranju i realizaciji znanstvenih projekata, organizaciji znanstvenih i stručnih konferencija te predlaganju mjera i aktivnosti u provedbi Strategije demografske revitalizacije Hrvatske do 2033. godine.

i3
i4
i5
i6

Sporazum o suradnji Instituta s Ministarstvom formalni je nastavak obostrano plodonosne suradnje koju je Institut ostvario sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, naročito u kontekstu činjenice da su znanstvenici Instituta (dr. sc. Dražen Živić kao voditelj, dr. sc. Ivo Turk i dr. sc. Sandra Cvikić), kao Tim za vrednovanje u postupku donošenja nacionalnih strateških dokumenata, vrednovali Nacrt Prijedloga strategije demografske revitalizacije Hrvatske do 2033. godine, dok je dr. sc. Nenad Pokos bio član Radne skupine koja je izradila Strategiju.

Iz medija

i7

– Videozapis: HTV1 – Dnevnik 2: Useljenička politika DP-a, 9. 7. 2024
– HRT – Glas Hrvatske: Suradnja Instituta Pilar i Ministarstva na politikama demografije i useljeništva, 10. 7. 2024.
– Direktno.hr: Pao prvi veliki potez ministra useljeništva: ‘Mnoge generacije nisu dočekale ovaj san’, 9. 7. 2024.
– Tportal.hr: Ministarstvo demografije će osmišljati politike s Institutom ‘Ivo Pilar’, 9. 7. 2024.
– HINA.hr: Suradnja Instituta Pilar i Ministarstva na politikama demografije i useljeništva, 9. 7. 2024.
– HKV.hr: Suradnja Instituta Pilar i Ministarstva na politikama demografije i useljeništva, 9. 7. 2024.
– Kamenjar.com: Suradnja Instituta Pilar i Ministarstva na politikama demografije i useljeništva, 9. 7. 2024.

Projekt DinamiRH