Dr. sc. Sandra Cvikić i dr. sc. Dražen Živić na međunarodnom skupu “Rethinking Crisis: Experiences, Challenges and Opportunities”; Osijek, 27.-29. 6. 2024.

Znanstvenici Instituta Pilar, doc. dr. sc. Sandra Cvikić i dr. sc. Dražen Živić, sudjelovali su na Međunarodnom interdisciplinarnom znanstvenom skupu “Rethinking Crisis: Experiences, Challenges and Opportunities”, koji je u organizaciji Filozofskog fakulteta u Osijeku, Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te Sveučilišta u Zadru, održan u Osijeku 27. – 29. lipnja 2024.Program skupa

i1
i2
i3
i4

Foto: Institut Pilar

Program skupa “Rethinking Crisis: Experiences, Challenges and Opportunities”; Osijek, 27.-29. 6. 2024.

Dr. sc. Sandra Cvikić na skupu je prezentirala priopćenje pod nazivom “The Language of Crisis in Migration Studies Discourse”, a dr. sc. Dražen Živić održao je predavanje naslovljeno “Demografska kriza u Hrvatskoj – korijeni, stanje, suočavanje i izgledi”. Oba priopćenja rezultat su istraživanja na projektu “Transformacije lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj. Globalni izazovi i razvojni potencijali (LozaRH)” koji financira Europska unija – NextGeneration EU, a kojega je voditelj dr. sc. Mateo Žanić.

Projekt LozaRH

Područni centar Vukovar